galaretka mix

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z goloneczki

  • marchewka ugotowana

  • pirtruszka

  • groszek konserwowy

  • sól, pieprz

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

golonke gotujemy w wodzie z przyprawami az bedzie bardzo miekka.po ugotowaniu wyciagamy mieso z wywaru i drobimy na kawaleczki a wywar studzimy . gby jest przestygniety dodajemy zelatyne wg przepisu na opakowaniu i mieszamy . ma miseczkach ukladamy pokrojone warzywa i jajko wg.wlasnego uznania .zalewamy wywarem i odstawiamy do lodowki az zastygnie calkowicie .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 22.01.2013 19:55
smakowita
IZABELA29 09.11.2010 19:42
piękna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat