Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka malinowo-różana na Tokaju

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tokaj 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat małe op.
syrop malinowy do smaku
maliny świeże 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka malinowo-różana na Tokaju

Żelatynę wsypać do kubeczka, dolać kilka łyżek chłodnego wina, wymieszać i odstawić do spęcznienia.
Resztę wina doprawić na słodko syropem malinowym oraz wodą różaną.
W pucharkach ułożyć świeże maliny.
Spęczniałą żelatynę rozpuścić w mikrofalówce, dolewając nieco wina, a następnie dokładnie wymieszać z resztą chłodnego wina.
Odstawić na jakiś czas, aby galaretka zaczęła gęstnieć - wówczas zalać nią maliny i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Przed podaniem można przybrać bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak