Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka kawowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
cukier 5 łyżeczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka kawowa

Żelatynę należy rozpuścić w 1/4 szklanki letniej wody. Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wody. Resztę wody zagotować z cukrem. Zaparzoną kawę wymieszać z żelatyną, następnie gdy składniki się połączą wymieszać z pozostałą wodą. Odstawić do stężenia. Galaretka świetnie smakuje z bitą śmietaną i bakaliami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 12.10.2013 08:38
SMACZNE TO!
aisza1 09.10.2013 09:54
zjadła bym takiej galaretki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak