Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Galaretka kawowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna
3 łyżeczki
cukier
5 łyżeczek
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
woda
1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka kawowa

Żelatynę należy rozpuścić w 1/4 szklanki letniej wody. Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wody. Resztę wody zagotować z cukrem. Zaparzoną kawę wymieszać z żelatyną, następnie gdy składniki się połączą wymieszać z pozostałą wodą. Odstawić do stężenia. Galaretka świetnie smakuje z bitą śmietaną i bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 12.10.2013 08:38
SMACZNE TO!
aisza1 09.10.2013 09:54
zjadła bym takiej galaretki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak