Galaretka kawowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    3 łyżeczki
  • cukier

    5 łyżeczek
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • woda

    1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę należy rozpuścić w 1/4 szklanki letniej wody. Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wody. Resztę wody zagotować z cukrem. Zaparzoną kawę wymieszać z żelatyną, następnie gdy składniki się połączą wymieszać z pozostałą wodą. Odstawić do stężenia. Galaretka świetnie smakuje z bitą śmietaną i bakaliami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
okrysia 12.10.2013 08:38
SMACZNE TO!
aisza1 09.10.2013 09:54
zjadła bym takiej galaretki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat