Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nogi z kurczka 2 szt
golonka 1 szt
przyprawy
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
cebula 2 szt
udko kurczaka 1 szt
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka

Nogi wieprzowe przełożyć do dużego garnka. Golonko i udko przełożyć razem do garnka. Zalać zimną wodą Dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować razem na średnim ogniu pod przykryciem przez około 1godz.Marchewkę, pietruszkę korzeń, seler, cebulę i czosnek obrać, opłukać i przełożyć do garnka. Razem wymieszać i gotować do miękkości warzyw i mięsa. Następnie nogi wieprzowe, golonko i udko wyjąć, ostudzić, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wyciągnąć także marchewkę i pokroić w kostkę. Pozostały rosół przecedzić do czystego garnka. Następnie przełożyć do niego pokrojone mięso. Przyprawić do smaku solą, pieprzem. Całość razem wymieszać i zagotować. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w grubsze plasterki. Na dnie bulionówek ułożyć plasterek jajka,marchew. Następnie delikatnie wlać ciepłą galaretę. Ostudzić i włożyć do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 12.12.2012 13:27
al galaretka, mniamm
Paolcia 12.12.2012 11:03
ho ho ho galaretka :) palce lizać :)
aga130982 12.12.2012 10:53
bardzo dobre
aga130982 12.12.2012 10:53
bardzo dobre
gosia56 12.12.2012 10:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak