galareta z wina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino

    750 ml
  • cytryna

    2 szt
  • żelatyna

    25 g
  • cukier

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier zalać winem i zagotować wrzucić żelatynę namoczoną w zimnej wodzie i lekko z niej wyciśniętą wycisnąć sok z cytryn przecedzić wymieszać i wlać do formy zaostawić do ostygnięcia i stwardnienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat