Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z mięskiem i marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Wywar z rosołu 2 l
udka z kurczaka 5 szt
marchewka 4 szt
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z mięskiem i marchewką

Kroki postępowania

1
Podgotowujemy wywar z rosołu.
Krok 1 - Galareta z mięskiem i marchewką foto
2
Dodajemy żelatynę do wywaru według przepisu czyli na 2 litry ale nie gotujemy tylko rozpuszczamy. Wywar zmieni kolor na ciemniejszy.
Krok 2 - Galareta z mięskiem i marchewką foto
3
Kroimy mięso z udek na drobno. Udka muszą być wcześniej ugotowane.
Krok 3 - Galareta z mięskiem i marchewką foto
4
Kroimy marchewkę w kostkę oczywiście nie surową musi być ugotowana.
Krok 4 - Galareta z mięskiem i marchewką foto
5
Do salaterek wsypujemy mięsko pokrojone, marchewkę i dodajemy odrobinę pieprzu.
Krok 5 - Galareta z mięskiem i marchewką foto
6
Zalewamy ciepłym wywarem mięsko i marchewkę, wstawiamy po ostygnięciu do lodówki na około 1 godz.
Krok 6 - Galareta z mięskiem i marchewką foto
7
Galareta nadaje się do zjedzenia po wyjęciu z lodówki- należy ją wyjąć z salaterki. Świetna na upalne dni.
Krok 7 - Galareta z mięskiem i marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.04.2014 21:29
pyszna uwielbiam taką
Dorian 20.02.2014 19:01
apetycznie podana
Michał2 03.01.2014 21:35
uwielbiam galaretę
AnielskaSlodycz 02.01.2014 17:31
smaczna :)
Barbara777 02.01.2014 16:23
lubię taką
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 15:27
Uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak