Galareta z golonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1 kg
  • włoszczyzna

    20 dag
  • sól

  • czosnek

    5 ząbków
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • woda

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonki zalewamy wodą, gotujemy. Dodajemymy przyprawy, włoszczyznę, gotujemy tak długo aż mięso będzie odchodzić od kości. wyjmyjemy golonki, mięso mielimy, podobnie włoszczyznę. W wywarze rozpuszczamy żelatynę, przekłądamy mięso i włoszczyznę, mieszamy i gotące przelewamy do miseczek, studzimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 20.07.2012 15:08
slinka cieknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat