Galareta Wieprzowo - Drobiowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki

    1
  • nóg wieprzowych

    2
  • udka z kurczaka

    2
  • czosnek

    1 główka
  • włoszczyzna

  • Liść laurowy suszony Prymat

    7-8
  • ziele angielskie

    10-11
  • sól do smaku

  • pieprz

  • kostka rosołowa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą golonkę , udka i nóżki wieprzowe zalewamy zimną wodą i gotujemy.Prezd zagotowaniem się wywaru odlewamy całość i zalewamy jeszcze raz zimna wodą.Dodajemy liście laurowe,czosnek,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy na wolnym ogniu szumując od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku(według uznania). Gdy mięsko już bedzie miękkie wyciagamy,studzimy i rozdrabniamy.Wywar przecedzamy i spowrotem wrzucamy do niego mięso. Potem cały wywar z mięsem rozlewamy do miseczek lub innych naczyń. Jak miseczki z galaretą już bedą chłodne wkładamy do lodówki na noc.I na rano galaretka już gotowa :) SMACZNEGO :-)

p.s
ziele ang. i listki mozna sobie dodac więcej lub mniej (według uznania)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 03.11.2012 17:41
Pycha.
Wacław 01.08.2011 10:09
pychaaaaaaaaaaaaa
IZABELA29 31.07.2011 22:17
pysznie
evita0007 23.06.2011 20:50
Aha jak by komuś cos nie pasowało to powiem że o warzywach ugotowanych zapomniałam.Tzn wkroić na dno miseczki ale cóz ważny smak jest hihi i czy kazdy musi miec tak samo prawda ? ;-)
smakowita 21.06.2011 10:40
mój mąż uwielbia zajadać się taką galaretką ,wygląda smakowicie
ewaa 16.06.2011 21:33
smaczna
Henryka2 04.06.2011 12:40
Apettyczna!
Teresa19 17.04.2011 11:03
Bardzo dobre.
MAŁGORZATA108 07.04.2011 18:48
Bardzo dobry przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat