galareta podlaska z herbaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 opakowanie
  • herbata

    1 opakowanie
  • cukier

    1 łyżeczka
  • śmietana

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić pół pudełka żelatyny w takiej ilości wody aby ją ledwie przykryła zrobić bardzo mocną herbatę na 2 litry herbaty wsypać filiżankę cukru gdy się cukier rozpuści zmieszać herbatę z żelatyną po czym przecedzić i ponalewać w foremki które należy postawić na lodzie galaretkę tę podawać należy bardzo zimną a osobno podać do niej śmietanę i cukier.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat