Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galantynki drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 0,5 kg
marchew 2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galantynki drobiowe

mięso gotuję z marchewka (u mnie to był 1 korpus i 2 udka) po ostudzeniu odzielam miesko od kosci i kroje w drobne kawałeczki. Do platikowych kubeczków na dno kłade plasterek jaja ugotowanego na twardo, obranego, po bokach kubeczka układam plasterki marchewki, nastepnie daje mięsko i na wierch łużke groszku. Całośc zalewam bulionem ( bulion ok 1,5 litra uprzednio doprawiam i łączymę z zelatyna) Odstawiam do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 10.01.2014 18:54
bardzo lubię, muszę kiedyś znowu zrobić;)
Marta1986 22.08.2013 19:47
ciekawy przepis
agnieszka214 22.08.2013 19:12
moja ulubiona
iwi 22.08.2013 17:26
Pyszne danie
Marta11 22.08.2013 17:08
lubie taka galarete

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak