galantynka z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 sztuka
  • pieczarki

    300 g
  • jajka

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz so smalu

  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • cebula

    2 sztuki
  • masło do smażenia

  • mleko

    4 łyżki
  • majeranek do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kurczaka myjemy i suszymy.. ostrym nożem docinamy szyję, kuper i skrzydełka i udka, a następnie oddzielamy mięso od kości, uzyskane mięso formujemy w prostokąt.
pieczarki dusimy na maśle z dodatkiem cebuli, doprawiamy, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę.
z jajek i mleka smażymy 2 małe omlety.
mileso nacieramy z obu stron solą, pieprzem i majerankiem,na mięsie układamy omlety, a na nich grzyby
całe mięso mocno zwijamy w rulon zawijamy w folię aluminiową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopmi przez około 1,5 godziny
co jakiś czas podlewamy wodą.
podajemy po przestudzeniu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat