Fusollini z łososiem,serem pleśniowym i czarnymi oliwkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    500 g
  • łosoś wędzony plastry

    150 g
  • serek topiony

    100 g
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    50 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • oliwki czarne

    10 szt
  • śmietana 12-procentowa

    200 (do gotowania)
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fusollini z łososiem,serem pleśniowym i czarnymi oliwkami. foto
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Krok 2 - Fusollini z łososiem,serem pleśniowym i czarnymi oliwkami. foto
Ugotowany al dente przelewamy zimną wodą.
Krok 3 - Fusollini z łososiem,serem pleśniowym i czarnymi oliwkami. foto
Na patelnię wkładamy masło,pociętego w paseczki łososia,czosnek,ser gorgonzola,serek topiony,posiekaną natkę i wlewamy śmietanę.
Krok 4 - Fusollini z łososiem,serem pleśniowym i czarnymi oliwkami. foto
Wszystko podsmażamy kilka minut na patelni.
Makaron nakładamy na talerz i zalewamy sosem z łososiem :-)
Krok 5 - Fusollini z łososiem,serem pleśniowym i czarnymi oliwkami. foto
Dekorujemy czarnymi oliwkami pokrojonymi w plasterki,posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 08.03.2014 13:42
pyszne i apetyczne danie
Dorota59 01.03.2014 18:10
wygląda apetycznie
Christopher 28.02.2014 23:45
Smaczne danie.
agnieszka131919 28.02.2014 10:59
lubię dania z makaronem, pycha
patryska76 28.02.2014 09:57
Ciekawe danie ;-)
2milutka 28.02.2014 09:56
pysznie podane;)
gosia56 28.02.2014 09:30
pyszne danie
Janina 28.02.2014 09:28
Świetne danie;)
Aleksandra/Olcia 28.02.2014 09:19
mniam mniam
ada.la 28.02.2014 09:17
ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat