fusilli zapierające w dech piersiach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świderki

    50 dag
  • sera gorgonzola

    7 dag
  • śmietanka %3

    3 łyzka
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do plaskiego rondla włozyć masło i ser podgrzewać je na małym ogniu aż sie rozpuszczą i połączą dodać śmietanę wymieszać dopraiwć pieprzem gdyby sos był zbyt gęsty rozprowadzić go 33 łyżkami mleka ugotowany al dente makaron włozyć do sosu dodać posiekaną natkę i mieszając chwilę podgrzewać na dużym ogniu podać w ogrzanej wazie lub w dużej salaterce

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat