fusilli z pesto z rzeżuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    100 gram
  • rzeżucha

    1 szklanka
  • słonecznik łuskany

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki (opcja)
  • pieprz

  • sok z cytryny

    1-2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w wodzie z solą. Odcedzić i lekko opłukać zimną wodą.
Pestki słonecznika uprażyć na patelni i rozgnieść w moździerzu. Rzeżuchę także rozgnieść w moździerzu razem z oliwą, czosnkiem, solą i sokiem z cytryny. Rzeżuchę wymieszać z pestkami.
Pesto wymieszać z makaronem, popieprzyć i od razu jeść.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.01.2014 16:19
ale fajne danie :)
Krystyna32 07.10.2013 10:24
apetyczne !
Wafelek2601 11.09.2013 11:13
Wygląda znakomicie
olkaaa 01.08.2013 07:31
muszę koniecznie spróbować
mirosława4 16.05.2013 22:34
bardzo apetyczne danie
czekoladka_m 24.04.2013 13:13
Jeszcze mam troszkę rzeżuchy,wiec wypróbuję Twój przepis;)
Katarzyna59 23.04.2013 20:13
bardzo pyszne
anemon 20.04.2013 19:28
Bardzo podoba mi się Twój pomysł na bardziej swojską wersję włoskiego pesto.
Ada-Gaba 12.04.2013 06:46
oryginalny pomysł na smaczne danie
babajaga1969 11.04.2013 09:20
to musi być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat