Fusilli z młodymi ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron fusilli

    400 g
  • zielona fasolka szparagowa

    200 g
  • bryndza

    45 g
  • koperek

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • pietruszka naciowa

    1 pęczek
  • olej słonecznikowy

    50 ml
  • ziemniaki młode

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W blenderze miksujemy koperek, szczypior, pietruszkę naciową, bryndzę i olej.
2. W dużym garnku oskrobane i przekrojone na pół ziemniaki zalewamy wrzącą, osoloną wodą i gotujemy przez 6 minut, następnie dokładamy fasolkę szparagową i gotujemy dalsze 2 minuty. Na koniec dokładamy makaron i całość gotujemy przez 6 – 7 minut (zgodnie z czasem gotowania makaronu zleconym przez producenta).
3. Makaron z ziemniakami i fasolką odcedzamy, dodajemy wcześniej przygotowany sos i dokładnie mieszamy. Podajemy natychmiast.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Fiffi 05.09.2012 21:50
smakowite danie
dagmara020 25.08.2012 14:49
wygląda bosko:) normalnie język ucieka:)
dagmara020 25.08.2012 14:49
wygląda bosko:) normalnie język ucieka:)
bartek8585 16.08.2012 11:45
a muszę wam powiedzieć że tak np. podają na północy Włoch- moja żona przywiozła mnóstwo podobnych przepisów. Tylko ser inne:)) Ale wygląda smacznie:)
Adamorek 18.07.2012 17:53
nie jadłem makaronu z ziemniakami
eli82 17.06.2012 14:45
mniam
Mirka-Ludomila 30.05.2012 22:33
wygląda ciekawie
Beatris 08.05.2012 21:01
Zaskakujące połączenie. Z chęcią bym posmakowała.
MagdaXXX 06.05.2012 19:49
no musi być przepyszne
Adamorek 30.04.2012 20:17
idealne na wiosnę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat