Fusilli z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron fusilli

  • kurki

    40 dag
  • pomidorki koktajlowe

    15
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • bazylia

    garść
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Po ugotowaniu makaronu, kurki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 10 minut. Pomidorki kroimy na połówki, papryki na paseczki, a ogórka na półplasterki. Po odcedzeniu grzybów podsmażamy je na oleju z papryką i cebulą. Doprawiamy do smaku. Pod koniec smażenia, po ok. 10 min. dodaj pomidorki i makaron. Podgrzewamy jeszcze 4 minuty. Po zdjęciu z ognia dodajemy ogórka, natkę, zioła. Mieszamy. Bazylię grubo siekamy i posypujemy makaron. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa 03.01.2012 21:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat