Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z boczkiem i kozim serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
boczek parzony 150 g
kalarepka młoda 1 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
cebula 1 szt
ser kozi 50 g (twardy)
szczypiorek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z boczkiem i kozim serem

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

W tym samym czasie:

Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min.

Ser kroimy w kostkę.

Szczypiorek siekamy.

Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.09.2016 20:14
smaczne danie
olkaaa 03.09.2016 12:36
ciekawa propozycja
Motorek 03.09.2016 08:22
fajny obiadek
jagoda5913 03.09.2016 00:11
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak