Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fusilli w mocno grzybowym sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron fusilli-świderk
talerzyk ugotowanych grzybów
łyżka śmietany osiemnastki
łyżka mąki pszennej
cebula 1
masło 3 łyżki
kozieradka
Kolendra cała Prymat
sól i pieprz
woda 0,5 (z gotowania grzybów)

Przepis i sposób przygotowania na: fusilli w mocno grzybowym sosie

makaron ugotowac al dente, przelać wodą, odcedzić i odstawić. Posiekaną cebulę zeszklic na masle, dodać grzyby i smazyć razem. dodać smietanę, podlać wodą, dodać tymianek, odrobinę lubczyku, kolendry i koziieradki, doprawić solą i pieprzem, dusić 10 minut. zagęścić mąką rozrobioną w zimnej wodzie, zagotować. Sosem polać makaron, posypać świeżą natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak