fusilli w mocno grzybowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron fusilli-świderk

  • talerzyk ugotowanych grzybów

  • łyżka śmietany osiemnastki

  • łyżka mąki pszennej

  • cebula

    1
  • masło

    3 łyżki
  • kozieradka

  • Kolendra cała Prymat

  • sól i pieprz

  • woda

    0,5 (z gotowania grzybów)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron ugotowac al dente, przelać wodą, odcedzić i odstawić. Posiekaną cebulę zeszklic na masle, dodać grzyby i smazyć razem. dodać smietanę, podlać wodą, dodać tymianek, odrobinę lubczyku, kolendry i koziieradki, doprawić solą i pieprzem, dusić 10 minut. zagęścić mąką rozrobioną w zimnej wodzie, zagotować. Sosem polać makaron, posypać świeżą natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat