Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

fusilli w mocno grzybowym sosie

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron fusilli-świderk
talerzyk ugotowanych grzybów
łyżka śmietany osiemnastki
łyżka mąki pszennej
cebula
1
masło
3 łyżki
kozieradka
Kolendra cała Prymat
sól i pieprz
woda
0,5 (z gotowania grzybów)

Przepis i sposób przygotowania na: fusilli w mocno grzybowym sosie

makaron ugotowac al dente, przelać wodą, odcedzić i odstawić. Posiekaną cebulę zeszklic na masle, dodać grzyby i smazyć razem. dodać smietanę, podlać wodą, dodać tymianek, odrobinę lubczyku, kolendry i koziieradki, doprawić solą i pieprzem, dusić 10 minut. zagęścić mąką rozrobioną w zimnej wodzie, zagotować. Sosem polać makaron, posypać świeżą natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak