Frytki inaczej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy.
Następnie wrzucamy je do wody na pół godziny, po czym odsączamy i płuczemy (żeby pozbyć się skrobi).
Gdy trochę obeschną są gotowe by wrzucić je na rozgrzany tłuszcz.
Smażyć aż się zarumienią.
Frytki jak to frytki - można podawać z solą, ketchupem. Na zdjęciu wersja z przyprawą do ryb (polecam spróbować).
smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 25.03.2012 22:24
lubię frytki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat