Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki wieprzowe z marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jaja 2-3 sztuki
cebula podsmażona 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
tłuszcz do smażenia
marchewka 2 sztuki
masło 1/4 kostki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki wieprzowe z marchewką

WYKONANIE:

Do mielonego dodać jaja, cebulkę, czosnek roztarty, bułkę tarta namoczoną w wodzie lub mleku, doprawić. Marchewkę potrzeć na drobnej tarce i połączyć z masłem. Formować placki i kłaść marchewkę, formować frykadelki i panierować w bułce tartej. Smażyć w większej ilości tłuszczu około 5 do 10 minut.

Podawać z purée i buraczkami.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 14.02.2014 15:12
tez nie dodawałam marchewki:)wyglądają bardzo smacznie:)
Ola1young 03.02.2014 17:45
pyszne danie :)
Milena100 25.11.2013 14:33
Z MARCHEWKĄ NIE ROBIŁAM, MUSZĘ SPRÓBOWAĆ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak