Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina jagodowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 kilo
cukier 350 gram
cukier żelujący trzy:jeden 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina jagodowa

Jagody należy umyć i oczyścić z ewentualnych łodyżek, listków, etc.

Wrzucić do czystego, suchego garnka z grubym dnem, wsypać cukier i cukier żelujący, trzymać na dużym ogniu, aż do mocnego zagotowania, niech zrobi się pianka, ale musi zostać dużo całych owoców!

Zdjąć z ognia, mieszać, aż piana zniknie i nakładać jeszcze gorącą masę do wyparzonych i przygotowanych wcześniej słoiczków.

Mocno zakręcić każdy słoiczek, postawić do góry dnem i pozostawić do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 01.08.2012 08:12
do wyprubowania
Habibi 29.07.2012 18:11
też robię takie frużelinki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak