Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata ze szpinakiem, rzodkiewką i cieciorką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewka 1 pęczek
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
szpinak świeży 2 duże garście
cieciorka konserwowa 1 puszka
żółty ser 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata ze szpinakiem, rzodkiewką i cieciorką

Kroki postępowania

1
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Frittata ze szpinakiem, rzodkiewką i cieciorką foto
2
Rzodkiewki oczyścić, pokroić w ćwiartki, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu (olej z masłem).
Krok 2 - Frittata ze szpinakiem, rzodkiewką i cieciorką foto
3
Jak rzodkiewki zaczną się lekko rumienić, dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, zeszklić ją.
Krok 3 - Frittata ze szpinakiem, rzodkiewką i cieciorką foto
4
Dodać grubo pokrojony szpinak i odsączoną cieciorkę, chwilę razem podsmażać.
Krok 4 - Frittata ze szpinakiem, rzodkiewką i cieciorką foto
5
Wszystko zalać jajkami.
Krok 5 - Frittata ze szpinakiem, rzodkiewką i cieciorką foto
6
Jak jajka zaczną się od spodu ścinać, wszystko posypać startym na tarce o dużych oczkach serem. Całość zapiekać w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut. Można podać z dodatkiem dowolnego sosu.
Krok 6 - Frittata ze szpinakiem, rzodkiewką i cieciorką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.08.2016 13:50
Dobry przepis :)
RenataZ-et 05.08.2016 10:18
super pomysł
Benita 04.08.2016 23:05
cudo na talerzu
Renata9 04.08.2016 22:41
Smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak