Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Frittata ze szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony szpinak
20 g
jaja
7
czosnek
2 ząbki
strty ser
1/3 szklanki
sól, pieprz, chilli
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata ze szpinakiem

Na rozgrzaną patelnie wyciskamy czosnek, chwilke go smazymy i dodajemy zmrożony szpinak. jak zacznie sie nam rozmrażac to doprawiamy go troche sola i pieprzem. W tym czasie ubijamy jajka z serem i przyprawami np w shakerze. Jak szpinak rozmrozi sie i odparuje wodę wylewamy na patelnie naszą mase jajeczną. Chwile smazymy, żeby nasza masa się ścieła. Pilnujemy jednoczesnie żeby nie przypaliła sie na od spodu. Kiedy masza frittata jest juz podsmażona wkładamy ją na chilę do piekarnika aby sie ładnie zrumieniła od góry. Podajemy gorącą np z sosem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak