Frittata ze szpinakiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożony szpinak

    20 g
  • jaja

    7
  • czosnek

    2 ząbki
  • strty ser

    1/3 szklanki
  • sól, pieprz, chilli

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnie wyciskamy czosnek, chwilke go smazymy i dodajemy zmrożony szpinak. jak zacznie sie nam rozmrażac to doprawiamy go troche sola i pieprzem. W tym czasie ubijamy jajka z serem i przyprawami np w shakerze. Jak szpinak rozmrozi sie i odparuje wodę wylewamy na patelnie naszą mase jajeczną. Chwile smazymy, żeby nasza masa się ścieła. Pilnujemy jednoczesnie żeby nie przypaliła sie na od spodu. Kiedy masza frittata jest juz podsmażona wkładamy ją na chilę do piekarnika aby sie ładnie zrumieniła od góry. Podajemy gorącą np z sosem czosnkowym

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat