Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z warzywami, DS XX odc. 26

3.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Frittata z warzywami to kolorowe danie pełne smaku i aromatu. Przygotujcie je zgodnie z Dordcą Smak, dodając dokładnie te same składniki i zobaczcie, jak szybko wyczarować wyjątkowe danie w prosty sposób. 

Składniki:

brokuły 250 g
cebula 1 sztuka
pieczarki portobello 100 g
oliwa 1 łyżka
Estragon suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Czosnek marynowany Smak 6 ząbków
kapary całe Smak 2 łyżki
jajka duże 6 sztuk
śmietanka 30% 100 ml
parmezan starty 50 g
sól morska Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z warzywami, DS XX odc. 26

Warzywna frittata z brokułem, czosnkiem marynowanym i kaparami to przepis, który zachwyca ciekawym połączeniem składników, a tym samym smakiem i aromatem. Frittata z warzywami w wykonaniu Doradcy Smaku to połączenie smaku delikatnych jajek i kolorowych warzyw, z którego wychodzi wspaniały efekt smakowy. Ten szybki w przygotowaniu przepis na frittatę z warzywami z pewnością uratuje Was w sytuacji, gdy na szybko potrzebujecie przygotować coś na obiad. 

Frittata z warzywami - sposób przygotowania:

1

W garnku gotujemy wodę solimy i na wrzątek wrzucamy brokuły (blanszujemy) czekamy do zagotowania i wyjmujemy brokuły na talerz. Cebulę siekamy na kawałki, a pieczarki w plasterki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy cebulę, następnie pieczarki. Przyprawiamy Czarnym pieprzem grubo mielonym Prymat, solą oraz Estragonem Prymat. Zmniejszamy moc kuchenki i na patelnię wkładamy brokuły, kapary i Czosnek marynowany Smak.

2

Do miski wbijamy 6 jajek i za pomocą widelca lub rózgi mieszamy na gładką masę. Wlewamy śmietankę, wsypujemy tarty parmezan i wsypujemy sól. Dokładnie mieszamy.

3

Na patelnię, na której mamy wszystkie warzywa wlewamy masę jajeczną. Zdejmuje rączkę od patelni i frittatę wkładamy do piekarnika na funkcję termoobieg, czas pieczenia 25 minut, temperatura: 150 stopni.

Frittata z warzywami to nie jedyny przepis Doradcy Smaku, który zachwyca prostotą przygotowania i wyjątkowym smakiem. Jeśli szukacie przepisu, który będzie odpowiedzią na Wasze pytanie: "Co dziś na obiad?" - Doradca Smaku radzi: "Frittata z warzywami!" 

Sprawdźcie również inne przepisy na dania w wykonaniu doradcy Smaku - > LINK

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela 2 tygodnie temu
Dlaczego nie można dawać przepisów do ulubionych, tylko trzeba je zapisywać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak