Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z warzywami, DS XX odc. 26
Warzywna frittata z brokułem, czosnkiem marynowanym i kaparami to przepis, który zachwyca ciekawym połączeniem składników, a tym samym smakiem i aromatem. Frittata z warzywami w wykonaniu Doradcy Smaku to połączenie smaku delikatnych jajek i kolorowych warzyw, z którego wychodzi wspaniały efekt smakowy. Ten szybki w przygotowaniu przepis na frittatę z warzywami z pewnością uratuje Was w sytuacji, gdy na szybko potrzebujecie przygotować coś na obiad.
Frittata z warzywami - sposób przygotowania:
W garnku gotujemy wodę solimy i na wrzątek wrzucamy brokuły (blanszujemy) czekamy do zagotowania i wyjmujemy brokuły na talerz. Cebulę siekamy na kawałki, a pieczarki w plasterki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy cebulę, następnie pieczarki. Przyprawiamy Czarnym pieprzem grubo mielonym Prymat, solą oraz Estragonem Prymat. Zmniejszamy moc kuchenki i na patelnię wkładamy brokuły, kapary i Czosnek marynowany Smak.
Do miski wbijamy 6 jajek i za pomocą widelca lub rózgi mieszamy na gładką masę. Wlewamy śmietankę, wsypujemy tarty parmezan i wsypujemy sól. Dokładnie mieszamy.
Na patelnię, na której mamy wszystkie warzywa wlewamy masę jajeczną. Zdejmuje rączkę od patelni i frittatę wkładamy do piekarnika na funkcję termoobieg, czas pieczenia 25 minut, temperatura: 150 stopni.