Frittata z łososiem i serkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • serek śmietankowy

    1/2 opakowania
  • oliwki zielone

    5 szt
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    4 szt
  • łosoś filet

    120 g
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbijamy do miski i mieszamy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy do smażenia.

Jajka wlewamy na patelnię i od razu dodajemy pokrojony serek śmietankowy, kawałki łososia, pomidorki i oliwki oraz część posiekanego szczypiorku ( resztę zostawiamy do dekoracji ).

Smażymy pod przykryciem około 10 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
Jolanta40
dodajemy upieczonego wcześniej łososia lub wędzonego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 24.06.2017 11:53
PYSZNOŚCI TUTAJ :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat