Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jaja
3 szt -
serek śmietankowy
1/2 opakowania -
oliwki zielone
5 szt -
pomidory koktajlowe (czerwone)
4 szt -
łosoś filet
120 g -
szczypiorek
1/2 pęczka -
oliwa
2 łyżki -
sól i pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Frittata z łososiem i serkiem
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy do smażenia.
Jajka wlewamy na patelnię i od razu dodajemy pokrojony serek śmietankowy, kawałki łososia, pomidorki i oliwki oraz część posiekanego szczypiorku ( resztę zostawiamy do dekoracji ).
Smażymy pod przykryciem około 10 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
dodajemy upieczonego wcześniej łososia lub wędzonego![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się