Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frittata z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 2 garście
czosnek 2 ząbki
masło 2 szt
jajko 6 szt
parmezan starty 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: frittata z grzybami

Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy drobno pokrojone ząbki czosnku i pokrojone drobno grzyby i smażymy 15 minut aż cała woda odparuje na sam koniec dodajemy sól i posiekaną natkę pietruszki,następnie zdejmujemy z patelni.Jajka wbijamy do miski i łączymy je dokładnie z tartym parmezanem solą pieprzem i przestudzonymi grzybami.Oliwę rozgrzewamy na patelni i wylewamy na nią zawartość miski.Gdy omlet się zetnie przewracamy go na drugą stronę i smażymy 2 minuty.Kroimy w ćwiartki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 21.09.2012 22:57
nazwa ciekawa
msmariusz 21.09.2012 22:54
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak