Frittata makaronowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1/2 opakowania
  • jajko

    5 sztuk
  • pomidor

    1 sztuka
  • majonez

    2 łyżki
  • mozzarella w kulce

    1 kulka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 płaskiej łyżeczki
  • sól do smaku

    1/2 płaskiej łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 płaskiej łyżeczki
  • oregano

    1/2 płaskiej łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron spaghetti wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 10 minut, na al dente. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem majonezu, pomidora i przypraw za pomocą mątewki. Masą taką zalewamy odcedzony makaron i dobrze mieszamy aż cały makaron połączy się z jajkami. Formę do tarty o śr. ok 20 cm smarujemy tłuszczem (margaryną) i wylewamy masę jajeczno- makaronową. Na wierzch układamy plasterki sera mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 15-20 minut.
rzelkazag
Można podać z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 08.01.2015 10:12
pyszne danie :-)
Wiktoria29 07.01.2015 21:02
rewelacja, coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat