Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritatta z jarmużem i pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
boczek 4 plasterki
pomidor 1 sztuka
jarmuż 1 garść
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fritatta z jarmużem i pomidorami

Kroki postępowania

1
Plasterki boczku pokroić, położyć na ciepłej patelni. Należy stopniowo zwiększać ogień, aby boczek mógł się wytopić i usmażyć.
Krok 1 - Fritatta z jarmużem i pomidorami foto
2
Do boczku dorzucić cebulę i czosnek pokrojone w drobną kosteczkę. Smażyć, aż się zeszklą.
Krok 2 - Fritatta z jarmużem i pomidorami foto
3
Na patelnię wrzucić jarmuż. Blanszować go około 3 minut, mieszając co chwilę.
Krok 3 - Fritatta z jarmużem i pomidorami foto
4
Na patelnię dorzucić pomidora pokrojonego w kostkę. Smażyć około 5 minut, aż lekko zmięknie.
Krok 4 - Fritatta z jarmużem i pomidorami foto
5
Zawartość patelni zalać roztrzepanymi jajkami z solą i pieprzem, smażyć na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut, aż powierzchnia masy jajecznej się zetnie. Gotowe!
Krok 5 - Fritatta z jarmużem i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 14.10.2015 18:15
sycące i pyszne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak