Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pesto 3-4 łyżki - czerwone
ketchup pikantny 3 łyżki
ser żółty 100-150 g
szynka konserwowa 100-150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem

Ciasto francuskie rozwijamy, nakłuwamy widelcem, smarujemy czerwonym pesto wymieszanym z ketchupem (zostawiamy około 1 cm wolnego brzegu). Nakładamy plastry sera oraz szynki. Zwijamy w ciasny rulon, kroimy na plastry około 1,5 cm. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 15-17 minut w nagrzanym do 200-210 stopni piekarniku - przekąski mają być zarumienione.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 14.02.2017 18:15
fajnie wygląda :)
Malinka 13.02.2017 11:30
To coś dla mnie :)
Bożena Matuszczyk 13.02.2017 10:16
Pomysłowo i pysznie.;)
pestka 13.02.2017 09:17
świetna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak