Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie tulipanki z nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
ser żółty 15 dag
szynka konserwowa 15 dag
pieczarki 10 dag
majonez 1 łyżka
oliwki zielone 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie tulipanki z nadzieniem

Ciasto francuskie rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty .Wielkość kwadratów ok 1 cm większy niż foremka do muffinek. Wycięty kwadrat wkładamy do foremki do muffinek. Ser zółty ścieramy na tarce małe oczka. Szynkę ścieramy na tarce duże oczka. Pieczarki oczyszczamy i także ścieramy na tarce -duże oczka . Składniki mieszamy z odrobina majonezu. Doprawiamy pieprzem i nakładamy na ciasto francuskie.Powstanie jakby nadzienie tulipanka. Wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Następnie wyciągamy dekorujemy oliwką i ketchupem .Podajemy na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Vanilla
Vanilla 06.01.2013 21:03
pychota
Katarzyna/kate1980 06.01.2013 18:33
ślicznie wyglądają
Beata61 06.01.2013 18:19
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak