Francuskie spirale z parówką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt.
  • parówki

    10 szt.
  • żółtko

    1 szt.
  • chilli Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy na cienkie paseczki. Każdą parówkę zawijamy ciastem. Układamy na blaszce. Jajko roztrzepujemy w miseczce, przyprawiamy. Smarujemy jajkiem ciasto na parówce.

Pieczemy ok. 18 min w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 05.08.2012 00:00
pomysłowe przekąska
gottrina 02.07.2012 20:10
smaczne
kasienka23 01.02.2012 10:14
tez takie robie i lubie
smakoszek 26.09.2011 08:21
lubię takie kiełbaski
Ania67 07.09.2011 08:19
świetne
gacopierz23 26.04.2011 19:26
pyszne
alaaa 18.04.2011 19:47
już tak robiłam,smaczne
traktorek 16.04.2011 15:59
pomysłowe
hastalavista 14.04.2011 00:20
ciekawe
Misiek1 11.04.2011 09:06
super propozycja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat