Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak mrożony 300 gram
czosnek 3 ząbki
śmietana 30% 5 łyżek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaki ze szpinakiem

Szpinak rozmrażamy, dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy, dodajemy śmietanę , doprawiamy do smaku. Ciasto smarujemy szpinakiem. zwijamy. kroimy na plastry 1,5 cm. Pieczemy w 220 stopniach ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 16.01.2017 11:44
robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak