Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie slimaczki z serkiem i rodzynkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
rodzynki 100 gram
jajko 1 sztuka
cukier do smaku
ser biały 200 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie slimaczki z serkiem i rodzynkami

Ciasto francuskie rozwinąć. Posmarować serkiem. Posypać rodzynki. Zawinąć w rulon. Pokroić w plastry. "Ślimaczki" układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem i posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.04.2014 22:04
wyglądają świetnie :)
Beata73 04.03.2014 08:29
bardzo smaczne
tomek18 21.02.2014 11:25
super pomysł! b, smaczne
Grazyna0211 17.02.2014 22:12
bardzo apetyczne
patryska76 17.02.2014 19:14
Wyglądają przesmacznie ;-)
malaczarna23 17.02.2014 18:46
pyszniutkie!uwielbiam takie:)
Jusiaa 17.02.2014 17:49
Alee smacznie się prezentują
sylwia_sl 17.02.2014 17:20
Do kawki rewelacja !!!
Pusia 17.02.2014 17:11
mniam mniam
Krzysztof15 17.02.2014 17:09
wygladaja apetycznie
nogawkuchni 17.02.2014 16:42
Świetne drobne słodkości,pyszny deser,oj zjadłoby się takich do popołudniowej kawy.
krystyna330 17.02.2014 16:33
ale pyszności mniam
Mira85 17.02.2014 16:27
ale pyszne,
iwi 17.02.2014 16:14
Pyszności :)
Cranberry 17.02.2014 15:37
napewo smaczne
2milutka 17.02.2014 15:35
pyszne musza być;)
kornelcia 17.02.2014 15:29
oj chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak