Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2
cebula 2
pieczarki 30 dkg
ser żółty 3 plasterki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Można dowolnie kombinować z farszem – czasem pieczarki mieszam z kapustą robiąc farsz jak do kapuśniaczków.

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić drobno. Posolić i zeszklić ją na oleju. Dodać obrane i pokrojone drobno pieczarki. Razem usmażyć. Doprawić do smaku. Ser żółty pokroić na bardzo cienkie paseczki. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Rozłożyć ciasto francuskie i wyłożyć na nie farsz pieczarkowy. Na to rozrzucić paseczki sera żółtego.
Krok 1 - Francuskie ślimaczki z pieczarkami foto
2
Ciasto francuskie zwinąć w rulon i posmarować białkiem lub wodą.
Krok 2 - Francuskie ślimaczki z pieczarkami foto
3
Pokroić na plastry ok. 2 cm. Rozłożyć na papierze brytfance wyłożonej papierem do pieczenia (może być ten z ciasta) i piec ok. 15 minut.
Krok 3 - Francuskie ślimaczki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 20.07.2015 18:35
fajnie wyglądają
Franciszek 20.07.2015 14:47
Super pomysł
Ewelina1991 20.07.2015 14:23
przepyszne ślimaczki!!
Ewa Wojtaszko 20.07.2015 14:04
fajna przekąska
Wafelek2601 20.07.2015 13:33
Ciekawy przepis
Stenka 20.07.2015 13:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak