Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie serowe babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
twaróg 200 gram
jajko 1 szt
cukier waniliowy 2 op
ekstrakt waniliowy 1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie serowe babeczki

Kroki postępowania

1
Ciasto kroimy na kwadraty i wkładamy do foremek na muffinki
Krok 1 - Francuskie serowe babeczki foto
2
Do miseczki wkładamy ser, jajka, cukier i ekstrakt mieszamy i wlewamy do ciasta francuskiego. Posypujemy wierzch cukrem.
Krok 2 - Francuskie serowe babeczki foto
3
Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok 20 minut. Polecam, smacznego
Krok 3 - Francuskie serowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 31.10.2014 12:12
świetny pomysł
Beatris 31.10.2014 10:22
Apetycznie wyglądają:)
bhb8 31.10.2014 08:53
zapowiada się pyszny deser :)
Gracer 31.10.2014 08:30
świetny pomysł :)
olkaaa 31.10.2014 07:49
chętnie spróbuję
Konczi 31.10.2014 07:37
pycha, poproszę o jedną :D
w mojej kuchni 31.10.2014 06:38
smaczne francuski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak