Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie serduszka Renaty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jabłka 3 sztuki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier kryształ 2 łyżki
czarny sezam
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie serduszka Renaty

Kroki postępowania

1
Wylepić foremki silikonowe w kształcie serduszka ciastem francuskim.
Krok 1 - Francuskie serduszka Renaty foto
2
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cynamon, żurawinę suszoną oraz cukier i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Francuskie serduszka Renaty foto
3
Napełnić farszem jabłkowym serduszka silikonowe.
Krok 3 - Francuskie serduszka Renaty foto
4
Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i nałożyć na serduszka, posypać czarnym sezamem.
Krok 4 - Francuskie serduszka Renaty foto
5
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15-20 minut.
Krok 5 - Francuskie serduszka Renaty foto
6
Smacznego !
Krok 6 - Francuskie serduszka Renaty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.11.2015 08:00
śliczne ciasteczka
Malinka 07.02.2014 08:58
Takie serduszka są najlepsze!
Grażyna13 27.01.2014 15:48
Pyszny pomysł :)
caralajna 24.01.2014 18:10
fajny pomysł
IwonaDD 19.01.2014 16:32
ślicznie zrobione
Alex_M 17.01.2014 11:13
fajne ciasteczka
fotoviderek 15.01.2014 07:26
Lubię takie :)
Kuchenka 14.01.2014 12:17
no, nawet fajne
Mniam 14.01.2014 08:47
Bardzo smaczne i pomysłowe.
Karolcia12 13.01.2014 22:20
super ciasteczka
Jadwiga/Jaga85 13.01.2014 22:13
Apetyczne:)
Renataj 13.01.2014 22:09
Prezentują się bardzo apetycznie.
gosia56 13.01.2014 22:07
super serduszka
Paolcia 13.01.2014 21:54
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak