Francuskie serce

Francuskie serce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • filet z kurczaka

    1 pojedynczy
  • cebula

    1/2 sztuki
  • pieczarki

    15 dag
  • pomidor

    1/2 sztuki
  • żółtko jaja

    1 sztuka
  • ser żółty

    15 dag
  • pieprz

    wg uznania
  • Kucharek przyprawa do potraw

    wg uznania
  • natka pietruszki

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Francuskie serce  foto
Pieczarki i fileta pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię i chwilę podsmażyć.
Krok 2 - Francuskie serce  foto
Następnie poszatkować cebulę i pokroić w kostkę pomidora.
Krok 3 - Francuskie serce  foto
Dodać do mięsa i pieczarek i cały czas podsmażać. Przyprawić wedle uznania. Dodać połowę startego sera żółtego i poszatkowaną natkę pietruszki. Zamieszać. Odłożyć na chwilę na bok.
Krok 4 - Francuskie serce  foto
Z ciasta francuskiego wyciąć 2 takiej samej wielkości serca.
Krok 5 - Francuskie serce  foto
Na jednego nałożyć przygotowany farsz, posypać resztą startego sera, nałożyć drugą część ciasta, docisnąć po bokach w każdym miejscu, aby zlepić ciasto.
Krok 6 - Francuskie serce  foto
Delikatnie nakłuć w kilku miejscach widelczykiem. Roztrzepać żółtko, nałożyć pędzelkiem na wierzch ciasta.

Piec w piekarniku ok. 20-25 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać natką pietruszki i keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smaczna_B

16.02.2016 17:05
Ale ładne!To dla ukochanego?

Aleksandra/Olcia

16.02.2016 13:33
smakowity pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat