Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paszteciki z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
kapusta kiszona 0,5 kg
grzyby suszone garść
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paszteciki z kapustą i grzybami

Grzyby moczymy, gotujemy w małej ilości wody i odsączamy, mielimy. Kapustę gotujemy na miękko, odcedzamy dokładnie i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy posiekaną cebulkę z grzybami i dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.

Blaty ciasta kroimy na paski, na brzegu układamy nadzienie i zawijamy, by złożenie wyszło na spodzie. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blaszce.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy do zarumienienia w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.02.2017 10:01
bardzo dobre
Habibi 31.01.2017 18:31
moja ulubiona przekąska :)
edytazaw89@wp 31.01.2017 15:50
Wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak