Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paluszki od H

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
sól
pieprz
papryka
jajko 1 szt.
ser gouda 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paluszki od H

Ser żółty zetrzeć na tarce o średniej wielkości oczkach.
Do przygotowania takich paluszków można użyć jakich bąć przypraw ,które lubimy.
Na wysypaną mąką stolnicę , rozciągamy ciasto francuskie.
kroimy na paski dowolnych rozmiarów.
Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia ,piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
Na brytfannie układamy paseczki ciasta francuskiego , tworząc takie spiralki , posypujemy serem i przyprawami .Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto
Wkładamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy około 20 minut , gdy paluszki zaczną ładnie się rumienić wyciągamy z piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak