Francuskie koperty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • konfitura

    słoiczek
  • żółtko surowe

    1
  • śmietanka słodka

  • cukier brązowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić, płaty ciasta pociąć na równe kwadraty ( ja miałam trójkąty).Na każdy nakładać łyżeczką konfiturę, składać w koperty. Do żółtka dodać troszkę śmietanki (niekoniecznie) , roztrzepać i posmarować ciastka.Tuż przed pieczeniem ciastka posypać brązowym cukrem. Piec 15- 20 minut w temp 200*C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 04.06.2013 19:23
często takie robię-są pyszne :)
Ania67 06.04.2013 09:40
Na sam widok slinka cieknie
pestka 13.10.2012 21:15
świetne ciastka
Kate131 14.09.2012 11:21
pyszne
Motorek 28.08.2012 09:27
pycha
IZABELA29 29.11.2011 08:22
smakowicie
banditka 23.06.2011 11:55
sliczne i talerzyk sliczny ;)
anemon 17.06.2011 07:24
Szybko i smacznie - lubię tak.
Mati13 08.06.2011 07:49
bardzo lubie takie ciasteczka
barbara11561 11.05.2011 05:43
Szybko i smacznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat