Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie koperty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 275 g
marmolada 8 łyżek
mleko 2 szkl
cukier 1 łyżka
budyń waniliowy 1 op
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie koperty

Na mleku ugotować budyń z cukrem i wystudzić. Ciasto francuskie podzielić na 8 prostokątów. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce marmolady i budyniu. Zlepić przeciwległe rogi i posmarować ciastka jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż będą złote. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.01.2016 14:19
proste i bardzo smaczne
cukiereczek 04.01.2016 13:30
proste wykonaniu i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak