Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie jagodniki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
jagody 100 g
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie jagodniki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozłożyć i pociąć na kwadraty. Jagody umyć i osuszyć.
Krok 1 - Francuskie jagodniki foto
2
Na każdy kawałek ciasta ułożyć jagody.
Krok 2 - Francuskie jagodniki foto
3
Zawinąć i skleić brzegi. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 3 - Francuskie jagodniki foto
4
Piec ok. 15 min w 180 st. C.
Krok 4 - Francuskie jagodniki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.02.2014 11:13
pyszny deser
pawlito 21.01.2014 07:18
kusząco wyglądają na pewno były smaczne
Róża1 27.06.2013 23:13
poezja:-) te jagodniki:-)
gosia561 26.06.2013 22:01
smakowite trójkąty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak