Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie ciastka z serem i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt.
twaróg 400 gram
śmietana 3 łyżki
rodzynki 1 garść
cukier 150 gram
esencja waniliowa 2 łyżki
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie ciastka z serem i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy lekko wałkujemy .W miseczce ucieramy twaróg ze śmietaną , cukrem rodzynkami . Rodzynki powinno się dodać po utarciu sera , ja się zamyśliłam i wsypałam wcześniej.
Krok 1 - francuskie ciastka z serem i rodzynkami foto
2
Na kwadracikach układamy po łyżeczce nadzienia , formujemy trójkąt i zaciskami brzegi widelcem ,
Układamy ciastka na wyłożonej papierem do pieczenia brytfannie .
Krok 2 - francuskie ciastka z serem i rodzynkami foto
3
Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy około15 minut .Wystygłe ciastka posypujemy cukrem pudrem
Krok 3 - francuskie ciastka z serem i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 11.10.2012 11:01
Ciasteczka francuskie - mniam, mniam :)
Betka 11.10.2012 08:35
pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak