Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski gulasz z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
mięso wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
bulion warzywny 400 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ziemniaki 15 szt
marchew 30 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Do dania użyłam małych ziemniaków i marchewek. Można użyć normalne warzywa tylko wtedy trzeba je pokroić na kawałki.

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski gulasz z warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym maśle z oliwą .
Krok 1 - Francuski gulasz z warzywami foto
2
Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażamy. Do mięsa dodajemy 2 łyżki mąki i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Francuski gulasz z warzywami foto
3
Całość zalewamy bulionem warzywnym i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 3 - Francuski gulasz z warzywami foto
4
Do mięsa dodajemy połówki ziemniaczków i marchewki. Dusimy do momentu aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Francuski gulasz z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 10.04.2016 09:16
smaczny i syty obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak