Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska tarta z fetą i szparagami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
szparagi zielone 1 pęczek
ser feta 1 opakowanie
pomidorki koktajlowe 10 sztuka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska tarta z fetą i szparagami

Szparagi dokładnie płuczemy, usuwamy mniej więcej 1,5 cm końcówki.

Ciasto rozwijamy, nacinamy delikatnie 1 cm od brzegów i zawijamy boki do góry.

Jajko roztrzepujemy dokładnie i rozsmarowujemy na cieście.

Na cieście francuskim układamy szparagi oraz pokrojoną w drobną kostkę fetę.

Pomidorki płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na połówki, układamy na cieście.

Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Podajemy od razu po przygotowaniu, ale równie smaczna tarta jest na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 11.10.2014 22:19
jest piękna!
Pani Domu 11.10.2014 20:39
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak