Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
1 opakowanie -
gruszki
3 sztuki -
jajko
do smarowania -
ser pleśniowy typu gorgonzola
10 dag -
orzechy włoskie
0,5 szklanki -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
natka pietruszki
do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania Francuska przystawka z gruszką
Kroki postępowania





Blaszkę z przygotowanymi wytrwanymi ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 20 minut w 190°C. Gdy brzegi się zarumienią wyjmujemy całość.
Połączenie gruszki i sera pleśniowego jest pyszne- wykorzystuje je także przy sporządzaniu innych dań!![]()
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)