Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska jajecznica

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt.
papryka 4 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 1 ząbek
pomidory 4 szt.
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska jajecznica

Wykonanie:
Paprykę umyć, pokroić i dusić na oleju z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Po chwili wyjąć czosnek włożyć pokrojone pomidory i dusić aż sok wyparuje. Następnie doprawić pieprzem i solą do smaku i wlać rozmącone jajka stale mieszając. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 28.06.2014 16:56
uweielbiam jajecznice

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak