Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fornetti z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
rabarbar 250 g
cukier 100 g
płatki migdałowe 100 g
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fornetti z rabarbarem

Rabarbar obieramy , kroimy w kostkę , wkładamy do garnka , zasypujemy cukrem i chwilkę razem gotujemy.

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty ( ich wielkość zależy od tego jak duże chcemy mieć nasze ciastka ).

Na każdy prostokąt układamy nadzienie rabarbarowe i posypujemy płatkami migdałów.

Zamykamy ciastko , dokładnie sklejając boki.

Górę delikatnie nacinamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 15 – 20 minut.

Zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 17.05.2014 20:01
Mam rabarbar i ciasto w lodówce,więc wypada upiec taki smakołyk.
Krzysztof15 17.05.2014 18:43
bardzo lubie
Magula 17.05.2014 16:15
Rewelacyjne!
noninka77 17.05.2014 15:11
pyszności :)
Adamorek 17.05.2014 15:09
niezłe ciasteczka
everay 17.05.2014 15:00
pychota:)
Renata9 17.05.2014 14:58
pyszny deserek z rabarbarem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak