Fondue czekoladowe

Fondue czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    150 gramów
  • słodka śmietanka

    100 mililitrów
  • suszone mielone chilli

    1 szczypta
  • owoce

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Fondue czekoladowe

Do garnuszka (np. do kąpieli wodnej) włożyć połamaną czekoladę i zacząć podgrzewać, kiedy czekolada się rozpuści, wlać śmietankę i cały czas podgrzewając, mieszać. Kiedy całość połączy się w jednolitą masę dodać chilli.

Czekoladę przełozyć do miseczki do fondue (nie trzeba posiadać takiego sprzętu*) i postawić na kominku ze świeczką.

Owoce umyć, osuszyć, ewentualnie obrać i pokroić w dowolnej wielkości kawałki, ułożyć je na talerzykach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Juleczka20 22.02.2013 21:13
super
Rafał3 22.02.2013 16:13
mniam mniam
Boska_Agatka 22.02.2013 16:02
mniam mniam
IwonaDD 22.02.2013 15:09
klasyczne połaczenie najlepsze :) ja robie jeszcze z brandy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat