Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondue czekoladowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 150 gramów
słodka śmietanka 100 mililitrów
suszone mielone chilli 1 szczypta
owoce 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue czekoladowe

Do garnuszka (np. do kąpieli wodnej) włożyć połamaną czekoladę i zacząć podgrzewać, kiedy czekolada się rozpuści, wlać śmietankę i cały czas podgrzewając, mieszać. Kiedy całość połączy się w jednolitą masę dodać chilli.

Czekoladę przełozyć do miseczki do fondue (nie trzeba posiadać takiego sprzętu*) i postawić na kominku ze świeczką.

Owoce umyć, osuszyć, ewentualnie obrać i pokroić w dowolnej wielkości kawałki, ułożyć je na talerzykach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 22.02.2013 21:13
super
Rafał3 22.02.2013 16:13
mniam mniam
Boska_Agatka 22.02.2013 16:02
mniam mniam
IwonaDD 22.02.2013 15:09
klasyczne połaczenie najlepsze :) ja robie jeszcze z brandy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak