Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 800 g
cebula
por
marchew
seler 1/2
pomidor
bulion drobiowy 1 litr
pomidory krojone z puszki 150 g
Majeranek suszony Prymat
parmezan starty
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wołowe

Flaki wołe umyj i gotuj do miękkości.Po ostudzeniu pokrój w cienkie paski.Cebulę i pora pokrój w krązki.Selera i marchew pokrój w słupki.Warzywa podsmaż,dodaj flaki ,podlej bulionem i gotuj ok 1,5h.Potem dodaj pomidory z puszki,oraz świeży pomidor i gotuj 15 min.Na patelni rozgrzej masło dodaj majeranek i przełóż do flakó przypraw,Przed podaniem posyp parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak